Vattenklubb

Välkomna till vår alldeles nya vattenklubb! Detta är klubben för alla som gillar vatten och naturen. Alla barn får lov att vara med och det går bra att vara med som hel klass eller som privatperson. Vattenklubben kostar ingenting.

Vattenklubbens syfte är att lära barn med om vatten, avrinningsområde, mänsklig påverkan på vatten och vad man kan göra för att förbättra för vattnet och djuren som lever där i. Utan friskt vatten kan vi ju inte leva så vi vill att så många som möjligt bryr sig om vattnet.

För att bli medlem i vattenklubben så bara mailar man till christel.stromsholmtrulsson@svedala.se. skriv ”Vattenklubben”. I mailet vill vi gärna veta

  • Vad heter du?
  • Hur gammal är du?
  • Vilken skola går du i?
  • Varför tycker just du att det är viktigt att ta hand om vattnet?

Självklart hanterar vi uppgifterna i enlighet med GDPR

Som medlem i vattenklubben får man ett medlemskort och ett diplom som tack för att man bryr sig lite extra om vattnet. Detta kan vi antingen skicka digitalt eller via post. Om du vill ha det via post så behöver vi också din adress.

Man blir sen inbjuden till speciella vattenklubbsevenemang utomhus. Då lär vi oss mer om vatten och om insekter i vattnet. Vi fikar lite tillsammans, grillar kanske en korv eller två och leker lite lekar.

Prova gärna att göra vårt quizz!

Littlealchemy.com kan du prova hur de olika elementen, Vatten, Jord, Vind och Eld samspelar och påverkar varandra. Ett mycket lärorikt och roligt test. Det är på engelska men det är tydliga bilder som gör att man samtidigt kan passa på att snappa upp lite nya engelska ord.

Vad är problemet med vatten?

Vad händer om vi inte gör något åt problemet?

Varför säger många att det är vattenbrist? Det finns ju massor med vatten.

Vad är ett avrinningområde?

Men vem ska fixa det, och hur?

Ibland är vattnet alldeles brunt i ån, varför är det brunt?

Vems fel är det att vi har problem med vattnet?

Vad kan jag göra?

Vad händer om fiskarna äter plast?

Alla dessa frågor och många fler kommer vi att berätta om i små kort youtubeklipp som vi lägger ut här i januari. Är det något mer du funderar över och vill ha svar på så maila din fråga till jessika.cansund@svedala.se och skriv ”Vattenklubb” i ämnesraden, så kanske vi gör en film om just din fråga.