Tack för 6 härliga år

Jag började samarbeta med Segeåns Vattendragsförbund och Vattenråd när jag läste min kandidat i Miljövetenskap. Det började med en rapport för att titta på var bräddning skedde mest frekvent och i störst mängd, samt ta fram förslag på åtgärd. Jag och min klasskompis kom fram till att den bästa lösningen var ett bräddningsmagasin i Klågerup.

Därefter skrev jag även min kandidatuppsats om Segeåns hydromofologiska potential.

Jag gick vidare till att läsa en master i tillämpad klimatstrategi och när det var dags för praktik så hörde jag åter av mig till Segeå-kansliet, där jag välkomnades med varma armar.

Något av det första jag fick göra där var att besök bräddningsmagasinet som just höll på att anläggas, precis där vi föreslagit.

Vilken fantastiskt start. Att se något jag och min klasskompis föreslagit, bli verklighet. Det bräddningsmagasinet har förhíndrat många onödiga bräddningar sen dess.

Efter min praktik sommarjobbade jag i några veckor, i Svedala, på samma avdelning som Segeå-projektets kansli befann sig. Därefter blev jag erbjuden ett vikariat på kansliet som såsmåningom blev en fast tjänst.

Det är nu nästan exakt 6 år sen jag började min praktikperiod. Och om blott en vecka är det dags att ta farväl när jag ger mig ut på nya äventyr.

De här 6 åren är något jag alltid kommer att vara tacksam för och minnas med värme. Jag fick en chans att börja arbeta direkt efter min examen. Jag fick friheten att våga prova olika ideer, arbeta fritt och samtidigt ha en god vägledning och en ständigt tillgänglig projketledare i Christel, där jag alltid kunnat få goda råd, tips och stöd.

Något jag brunnit för har varit kommunikation.

Jag tror mycket starkt på att kunskap är makt, och att vara väl informerad gör att man är mer intresserad och med villig att offra sig för åtgärder. Därför har jag jobbat hårt för att sprida information om Segeån och Segeå-projektet. Detta har varit mitt hjärtebarn även om jag haft många andra uppgifter också.

Det har ibland handlat om hemsidan, ta fram informationsmaterial, hålla föreläsningar. Ibland har det handlat om att plaska runt i vattnet och jaga insekter med allt från föreskolebarn till vuxna.

Det har blivit mycket fotograferande och filmande för att samla material till informationsprojekt. Något jag tycker är mycket roligt och har varit tacksam för att kunna ägna mig åt på arbetstid samtidigt som det har känts bra att kunna bidra till att förbättra material med lite finare bilder än det hade blivit om jag inte haft det intresset.

Det har varit 6 mycket lärorika och roliga år, men ibland också påfrestande och stressiga. Som livet är i stort kan man väl säga.

Jag vill tacka för den här tiden och tror att jag alltid kommer att känna en tillhörighet till Segeån och Svedala.

TACK!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *