God jul och gott nytt år

Året går mot sitt slut. Även detta år har, som alla vet, varit kraftigt påverkat av pandemin. Det har varit en utmaning att driva projekt framåt när man inte kunnat ses, när man inte fått samla människor. Vi har fått vara snabba och flexibla. Redo att ställa in, ställa om eller arrangera beroende på vad som varit rekommenderat, rimligt och möjligt.

Det var en stor glädje för oss när det äntligen var möjligt att hålla i evenemang i fält. Vattendragsvandringar, insektshåvning och besök vid våra projekt är något vi längtat efter.

Genom att införa bokningssystem och hålla kraftigt begränsade grupper så har vi ändå fått glädjen att träffa minst 500 personer i år i olika evenemang. Vi har kunnat vara ute på exkursioner med skolklasser från förskoleklassålder ända upp till universitet. Vi har kunnat bjuda in föreningar och allmänheten till att undersöka vattnet med oss och vi har kunnat genomföra en guidad vandring vid våra projekt i Almåsa.

Vi har också arbetat med projekt som mynnat ut i bl. a våtmarker, mycket nytt material på hemsidan (besök gärna tex vårt helt nya kapitel med vad man kan göra i uteklassrummet. Vi har kunnat delta i intressanta möte och konferenser även om merparten varit digitala. Vilken fantastisk möjlighet det är att kunna delta även om man måste stanna hemma.

Det har varit ett mycket händelserikt år och vi ser fram emot nya utmaningar och nya projekt inför 2022. Som en julklapp fick vi, igår besked om beviljade pengar till två mycket spännande projekt som ni kommer att få veta mer om nästa år.

Vi är medvetna om att många människor även i år tvingas fira julen på ett annat sätt än man önskar. Med en smitta som ökar är det många som ligger hemma sjuka istället för att träffa sin släkt. Vi lider med alla som på olika vis är isolerade även denna jul och hoppas att ni ändå får en fin julafton, några avkopplande mellandagar och ett riktigt gott nytt år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *