För Skolor

Mycket forskning tyder på att utbildning är grunden till förändring. Genom att skapa goda vanor tidigt förändrar vi mer än om vi försöker bryta dåliga vanor senare. Därför har vi valt att lägga ett stort fokus på skolor.

Var?

Vi har anlagt ett uteklassrum i Svedala vid aggarpsvallens idrottplats. Detta är öppet för alla och tåget stannar bara 5 minuters promenad därifrån. Om ni inte har möjlighet att ta er till uteklassrummet så har vi möjlighet att ta oss till en vattenförekomst nära er skola. Oftast kan vi gemensamt hitta platser som innebär gångavstånd för eleverna/studenterna.

Vad?

Vi erbjuder en mängd alternativ. Förutom att uteklassrummet står fritt till förfogande, så har vi möjlighet att ta emot ett begränsat antal skolklasser där vi håller i en föreläsning i klassrummet eller en exkursion i fält. Dessa anpassas efter ålder och lärarnas engagemang är givetvis en viktig del i att det ska fungera optimalt. Det finns också material här på hemsidan att ladda ner för att använda för att skapa temaarbete kring vatten, göra enkla experiment eller förbereda en exkursion. Dessutom går det bra att låna exkursionsmaterial. Detta finns då att hämta antingen vid uteklassrummet eller på Gyllerogatan 1 i Svedala efter överenskommelsen.

För vem?

Våra skolprojekt riktar sig till alla skolor i medlemskommunerna. Det innebär att vi arbetar med skolorna i Malmö Stad, Lunds kommun, Svedalas kommun, Burlövs kommun, Staffanstorps kommun, Vellinge kommun och Trelleborgs kommun. Vi riktar oss till från förskoleklass upp till och med universitet/högskola och allt där mellan. Det händer även att vi tar emot förskolegrupper även om detta är mer sällsynt.

Hur?

För att boka oss eller för att låna vårt exkursionsmaterial så bara maila sege@svedala.se

För att boka exkursion går du in via länken https://e-tjanster.svedala.se/segea-event

.